Ketterä kaupunki -uutiskirje

                                                                         3/2017

---

Kaupunkilaiset kehittävät Hiedanrantaa

Tammikuussa ratkenneen Hiedanrannan ideakilpailun voittajatöitä työstettiin eteenpäin reilun 200 kaupunkilaisen voimin huhti-toukokuussa. Dwellers in Agile Cities -tutkimushankkeen ja Tampereen kaupungin järjestämisssä työpajoissa kaupunkilaiset, kaavoittajat ja ideakilpailun voittaneet arkkitehdit sekä tutkijat työskentelivät yhdessä uusien ideoiden, ratkaisujen ja toimintatapojen kehittämiseksi. Työpajat käynnistivät myös Hiedanrannan yleissuunnittelun.

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja katso työpajoista koottu video! 

---

Innovative Design -osahankkeen välitulosten esittely

1.9. klo 12-16, Rakennustietosäätiö, Malminkatu 16, 8.krs, Helsinki 

Ketteriä ja joustavia asumisen kokonaisratkaisuja tutkivan ja kehittävän Innovative Design -osahankkeen välituloksia esitellään Helsingissä perjantaina 1.9.

Innovative Design on Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurinlaitoksen ja professori Markku Hedmanin vetämä osahanke.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa. 

---

Ennakointi ja sosiotekninen muutos 2017 -seminaari - teemana ketterä ja terveellinen kaupunki

10.10.2017 klo 12.30-18.00, Paasitorni, Helsinki

Kaupungistumisen megatrendi muuttaa yhä useamman meistä elinympäristöä ja elintapoja nyt ja tulevaisuudessa. 

Tulevaisuuden kaupunkien tulee olla ketteriä vastaamaan asukkaiden erilaisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin. Tulevaisuuden kaupungeissa asukkaille on luotava mahdollisuus itse rakentaa kaupunkiaan ketterästi ja terveyttä edistävästi. Osallistavat kaupungit ja niissä tuotettu urbaaniruoka ovat tulevaisuutta ja uuden yrittäjyyden kasvualusta!

Seminaari toteutetaan VTT:n ja Suomen Akatemian Strategisen Tutkimuksen Neuvoston rahoittamien Dwellers in Agile Cities ja Stop Diabetes -tutkimushankkeiden yhteistyönä.

Ilmoittautuminen aukeaa elokuussa, mutta seminaarin ohjelmaan voit tutustua tästä.

---

Osallisuuden kehät

Sosiaalinen monimuotoisuus -osahankkeen tuottama Osallisuuden kehät -esitys auttaa ymmärtämään erilaisten yksilöiden toimintamahdollisuuksia, ja eri tahojen yhteistyön merkitystä osallisuuden muodostumisessa.

Klikkaa kuvaa ja katso esitys linkistä!

---

Muistelupiirit Hervannassa

Sosiaalinen monimuotoisuus -osahanke järjesti ikäihmisille seitsemän muistelupiiriä Keinupuiston Lähitorilla ja Venlantuvalla Hervannassa huhti-kesäkuun aikana. Teemoina olivat ihmisten Hervanta, palvelut, luonto, asuminen ja koti, ja vapaa-aika.

Muistelupiirit ovat osa aineistonkeruuta. Niissä keskitytään siihen, millaisia merkityksiä kaupungissa asuminen saa, ja millaisia asioita se mahdollistaa ikäihmisten arjessa.

---

Ravintola Kaikille!

Lauantaina 20.5. vietettiin Ravintolapäivää. Myös Ketterä kaupunki -hanke avasi oman ravintolansa. Ravintolan takana oli kuuden, hankkeeseen osallistuvan maahanmuuttajataustaisen nuoren miehen joukko. He suunnittelivat ruokalistan ja valmistivat ruuat itse. Tammelantorilla ja Hiedanrannassa oli tarjolla irakilaista ja somalialaista ruokaa. 

He halusivat tuoda esiin Tampereella olevaa kulttuurista rikkautta ja esittää omat kotimaansa erilaisessa valossa kuin mitä mediakeskustelussa yleensä on tapana. Kokemus olikin rohkaiseva ja kojumme äärellä käytiin hyvin kiinnostavia keskusteluja suomalaisesta yhteiskunnasta, kaupungista sekä kaupungissa asumisesta ja sen osana olemisesta.

---

#ketteräkaupunki - seuraa hanketta Facebookissa ja Twitterissä

Klikkaa alla olevia kuvakkeita ja seuraa hanketta Facebookissa ja Twitterissä. Tervetuloa mukaan keskusteluun kestävien ja ketterien kaupunkien kehittämiseksi! 

---