Ketterä kaupunki -uutiskirje

                                                                         4/2017

---

Ketterämpää asumista ja rakentamista! Välituloksia Innovatiivinen design -tutkimustyöstä seminaarissa 1.9. klo 13.00-15.30

Paikka: Rakennustietosäätiö, Malminkatu 16, Rakennustietosali 8.krs, Helsinki 

Huomaa ennakotiedosta poikkeava aloitusaika klo 13.

Millaisiin suuntiin asumisen tarpeet ovat kehittymässä? Kuinka tämän päivän moninaisiin tarpeisiin on suunnittelussa ja rakentamisessa reagoitu Suomessa ja muualla? Mitä löytyy, mitä puuttuu?

Ketteriä ja joustavia asumisen kokonaisratkaisuja tutkivan ja kehittävän Innovatiivinen design -osahankkeen tutkijat esittelevät hankkeen välituloksia. Tervetuloa kuulemaan uutta tutkimustietoa ja keskustelemaan asuntosuunnittelun ja asumisen ajankohtaisista aiheista!

Ohjelma ja ilmoittautuminen täällä.

Innovatiivinen design on Tampereen teknillisen yliopiston Arkkitehtuurin laboratorion ja professori Markku Hedmanin vetämä osahanke.

---

DIY-kaupunkikehittämistä YIMBYcon-konferenssissa ja Showroom-tapahtumassa

Helsingissä 18.-19.8. järjestettävä kansainvälinen YIMBYcon-konferenssi esittelee loistotapauksia urbaanista aktiivisuudesta ja kaupunkisuunnittelusta. Verraton kohtaamispaikka kaikille kaupunkisuunnittelusta kiinnostuneille aktiiveille ja ammattilaisille!

DAC-hankkeen työpajassa inspiroidaan tulevaisuuden asumista draaman avulla. Tarjolla on kaksi samansisältöistä työpajaa, voit valita itsellesi sopivamman ajan: 18.8. klo 13.00-13.45 tai 14.00-14.45. Lue lisää pajasta täältä! Ilmoittautumiseksi riittää ilmoittautuminen YIMBYcon 2017 -Facebook-tapahtumaan. Koko tapahtuman ohjelma päivittyy tänne.   

Tee-se-itse-kaupunkikehittämisestä puhutaan myös Showroom-tapahtumassa 14.9. Helsingin Messukeskuksessa. DAC-hankkeen tutkija, Mushrooming-työtilaverkoston perustaja Elina Alatalo alustaa klo 17.00-17.15 Tactical Urbanism -liikkeen kehittäjänä tunnetun Mike Lydonin puheenvuoroa. Ohjelma ja lisätietoa täällä.

---

Asukastyöpajojen tuloksia ja yleissuunnitelman uutta aineistoa Hiedanrannan puutarhajuhlissa 19.8.

Puutarhajuhlien suunnittelukonttorissa lauantaina 19.8. klo 11-16 on nähtävillä keväällä järjestettyjen Hiedanrannan asukastyöpajojen tuloksia sekä yleissuunnitelman tuoretta aineistoa, jota esitellään nyt ensimmäistä kertaa.

Tule keskustelemaan Hiedanrannan kehittäjien ja DAC-hankkeen tutkijoiden kanssa ja kerro meille miten suunnitelmia pitäisi mielestäsi kehittää edelleen!

Tutustu Puutarhajuhlien kattavaan ohjelmaan tästä linkistä.

---

Kaupunkilaiset, osallistuva suunnittelu ja kaupunkikehityksen syklit - DAC-hanke mukana Tampereen design -ja arkkitehtuuriviikolla 25.8.-1.9.2017

Keskiviikkona 30.8. järjestettävässä YIMBY Tampere -seminaarissa pohditaan miten osallistuvan suunnittelun prosessia voidaan kehittää niin, että positiiviset äänet ja hyvät ideat saadaan kuuluviin? Miten nämä periaatteet ovat olleet mukana Hiedanrannan kaupunginosan suunnittelussa? Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja ammattilaisilta ja aktiiveilta, ja pohditaan miten YIMBY -ajattelu voi tukea kaupunkikehitystä, sekä sparrataan suunnitteluprosessia yhteisessä työpajassa.

Ohjelma ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

Architecture and Cities in Transition-seminaari on Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon päätapahtuma. Tänä vuonna kaksipäiväisenä järjestettävän seminaarin teemana on syklit.

DAC-hanke on mukana perjantaina 1.9., jolloin seminaarissa käsitellään kaupunkikehityksen syklejä. Seminaarissa tuloksia esittelevät Tampereen Hiedanrantaan liittyvät tutkimushankkeet. Kansainvälistä näkökulmaa seminaariin tuovat Amsterdamin kaupungin Urban innovation -ohjelman johtaja Sladjana Mijatovic sekä Haagin ja Delftin yliopistojen professori Karel Mulder.

Ohjelma ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

---

Ennakointi ja sosiotekninen muutos 2017 -seminaari: Terveyttä, liiketoimintaa ja sirkkoja :-) - monimuotoinen ketterä kaupunki tien avaajana

10.10.2017 klo 12.30-18.00, Paasitorni, Helsinki

 Tulevaisuuden kaupunkien tulee olla ketteriä vastaamaan asukkaiden erilaisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin. Tulevaisuuden kaupungeissa asukkaille on luotava mahdollisuus itse rakentaa kaupunkiaan ketterästi ja terveyttä edistävästi. Osallistavat kaupungit ja niissä tuotettu urbaaniruoka ovat tulevaisuutta ja uuden yrittäjyyden kasvualusta!

Ilmoittautuminen on auki, tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 2.10. mennessä täällä!

Seminaari toteutetaan VTT:n ja Suomen Akatemian Strategisen Tutkimuksen Neuvoston rahoittamien Dwellers in Agile Cities ja Stop Diabetes -tutkimushankkeiden yhteistyönä.

---

Tuoreita blogeja

Kesäblogeissa mukana inspiraatiota ihmisten kaupunkien kehittämiseen Pohjois-Espanjasta, terveisiä yhteiskunnan uudistamiseen tähtäävästä OuiShare Festistä Pariisissa, hiedanrantalaisia kokemuksia ja pohdintaa tilojen väliaikaiskäytöstä ja sissiviljelystä ja havaintoja Härmälänrannasta kehittyvänä asuinalueena.

---

#ketteräkaupunki - seuraa hanketta Facebookissa ja Twitterissä

Klikkaa alla olevia kuvakkeita ja seuraa hanketta Facebookissa ja Twitterissä. Tervetuloa mukaan keskusteluun kestävien ja ketterien kaupunkien kehittämiseksi! 

---