Ketterä kaupunki -uutiskirje

                                                                         1/2018

---

Asumisen tulevaisuus puhuttaa

Missä suomalaiset asuvat vuonna 2040? Tunnetaanko Suomi asumisen suunnittelun edelläkävijämaana, jossa asunnot ja palvelut mukautuvat helposti ihmisten moninaisiin tarpeisiin? Muun muassa näihin kysymyksiin näkökulmia tarjoavat Ketterä kaupunki -hankkeen Liisa Häikiö ja muut panelistit 17.7. SuomiAreenan paneelikeskustelussa asumisen tulevaisuudesta. Lue lisää!

Tulevaisuuden asumista luotaa myös kansainvälinen Alvar Aalto -symposium New housing solutions for cities in change Jyväskylässä 30.-31.8. Ketterä kaupunki -hanke on tapahtumassa vahvasti mukana - esittelemme muun muassa ensimmäisen version Ketterän asumisen keittokirjasta! Tutustu Ketterä kaupunki -hankkeen tutkijoiden ja muiden puhujien esitysaiheisiin ja ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tästä.

---

Kaupunkipolitiikkaa ja asumiskonsepteja

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren koolle kutsumassa Helsinki Symposiumissa julkaistiin kirja avaamaan keskustelua suomalaisen kaupunkipolitiikan suunnista. Kirjan kirjoittajiksi kutsuttiin kolme Ketterä kaupunki -hankkeen edustajaa: Helena Leino, Markus Laine sekä Liisa Häikiö. Tutustu heidän puheenvuoroihinsa ja kirjaan täällä.

Millaisia asunto- ja asumiskonsepteja Suomesta löytyy? Miten makkara liittyy tähän? Lue Jyrki Tarpion, Helena Leinon ja Markus Laineen analyysi konsepteista Yhdyskuntasuunnittelu-lehdessä: Makkarapötköä vai moninaista mosaiikkia? Kotimaiset urbaanit asunto- ja asumiskonseptit vuonna 2017.

Katso myös muut uudet julkaisut täältä.

---

Virikkeitä asuntorakentamiseen Wienistä

Wien tunnetaan laadukkaan ja kohtuuhintaisen asumisen mallikaupunkina. Wieniläisarkkitehdit Otto Höller ja Oliver Scheifinger avasivat wieniläisen asuntorakentamisen menestystä Ketterä kaupunki -hankkeen järjestämissä tilaisuuksissa helmikuussa 2018. Tutustu heidän esityksiinsä, lue lisää Katja Maununahon blogista ja katso myös mitä Jyrki Tarpio kertoo Wienistä Helsingin Sanomien artikkelissa

---

Blogeissa Hiedanrantaa, skenaarioita ja osallisuutta

Kevään aikana on ilmestynyt lukuisia tutkijoiden ja opiskelijoiden blogipuheenvuoroja. Monessa on esillä Hiedanranta: lue esimerkiksi Underground juhannuksesta, Hiedanrannan verstaasta, nykyisten toimijoiden näkökulmista Hiedanrannan tulevaisuuteen ja Hiedanrannan roolista yliopistojen yhdistymisessä.  

Blogeissa ovat esillä myös tulevaisuuskenaariot, urbaanit kesannot, yhteisölliset työtilatmaahanmuuttajanaisten voimaantuminen työmarkkinoilla, myötätunnon politiikka ja toiminnallinen dialogi nuorten osallisuuden vahvistamisessa

---

#ketteräkaupunki - seuraa hanketta Facebookissa ja Twitterissä

Klikkaa alla olevia kuvakkeita ja seuraa hanketta Facebookissa ja Twitterissä. Tervetuloa mukaan keskusteluun kestävien ja ketterien kaupunkien kehittämiseksi!